SPØRGSMÅL:

En lille spørgsmål til ATEX-professoren 😊 Jeg har en tavle med type ”p” beskyttelsesmetode. I tavlen har jeg ”ia” signaler og andre typer signaler. Til ”ia” signaler havde jeg i første omgang tænkt at benytte blå almindelige forskruninger, men hvis jeg læser standarden korrekt, skal jeg anvende type ”d” eller ”e”. Kan det passe?

Venlig hilsen

FP

                                                                                                                                                                                                                                         PERS SVAR:

Hej FP

Ja det passer. Som du også har set i §10 i DS/EN60079-14:2014 tabel 10, så skal der anvendes enten ex ”d” eller ex ”e” forskruninger. Dog kan man i zone 2 (ELP Gc) anvende ex ”n” (”ec”) forskruninger.

 Og et lille PS: der er ikke noget krav om, at man skal bruge blå forskruninger i egensikre kredse.

 Med venlig hilsen

 Per

Tilbage til listen…