Foto: Lars Sundshøj/DONG. Grafik: Susanne Dencker.

Andres råd og vejledning om ATEX-produktdirektiv

Second opinion er ofte betryggende. Både for en slutbruger, der skal købe produkter til et zoneklassificeret arbejdeområde. Og fx hvis du er producent, og overvejer Ex-mærkning jf. ATEX-produktdirektiv af dine produkter. Herunder nogle gode bud på andre informanter i branchen.
Sikkerhedsstyrelsen, der gennemfører markedskontrollen med elektrisk udstyr, har en række informationsprodukter, der har relation til EX-certificerede elektriske produkter jf. ATEX-direktiverne. Gå ind på styrelsens hjemmeside og søg på ATEX.

Det er også på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, at du finder en konkret og god FAQ omkring elektrisk udstyr i eksplosionsfarlige områder.

Arbejdstilsynet, der gennemfører markedskontrollen med mekanisk udstyr, har begrænsede mængder information herom på tilsynets hjemmeside. Men du har mulighed for gratis at kontakte Arbejdstilsynets Call Center og få svar på generelle spørgsmål om mekanisk udstyr i zoneklassificeret arbejdsmiljø.

En del private konsulent- og rådgivningsvirksomheder udbyder forskellige ydelser relateret til EX-certificerede produkter jf. ATEX-direktiverne. Her vil vi fremhæve to Notified Bodys. UL Demko og Teknologisk Institut.