Den 1. marts blev kunder og det samlede personale i TechCare snydt for både kransekage og skåltaler. Vi glemte rent, at vi havde 10 års jubilæum den dag.


Heldigvis, kan man vel godt sige, har vi mere travlt med at løse vores kunders spændende opgaver, end med at kigge i kalenderen efter mærkedage hvor vi kan bade i boblevand.

TechCare opstod ved et tilfælde

TechCare er ikke et resultat af snorlige karriererplanlægning for hverken Per eller Susanne. At påstå at virksomheden opstod ved et tilfælde, er mere i tråd med sandheden. I begyndelsen af nullerne arbejdede Per som salgskonsulent i PR electronics i Rønde og Susanne som kommunikationskonsulent i en børnehjælpsorganisation. Det havde vi begge gjort i mange år.

Især Per var begyndt at overveje, hvad der skulle være næste udfordring i arbejdslivet. Et job som salgschef lå lige for. Han søgte et par af slagsen og landede begge gange på en lidet flatterende andenplads. Han var virkelig inspireret af at undervise, men måske gjaldt det samme ikke for ledelse, når det kom til stykket.

En grågrumset decemberdag var han på et ATEX-kursus med flere oplægsholdere: ”Det var simpelthen ikke ret godt. Hvis jeg havde undervist, havde kursisterne uden tvivl fået meget mere med hjem,” konstaterede han ydmygt over aftensmaden hjemme i Skanderborg.

”Jamen så er det vel det, du skal: blive selvstændig ATEX-konsulent og kursusholder,” var Susannes pragmatiske svar, vel vidende at iværksætteri slet ikke stod på Pers ønskeliste.

Opbakning fra dag et

Et frø var sået og med en fin overgangsordning fra PR electronics, blev cvr-nummeret bestilt den 1. marts 2006. I starten var Susanne deltids i TechCare, men efterhånden som kravene til kommunikation, kursusmateriale og administration af kundeporteføljen steg, gik hun også all in.

Vores kunder troede på os fra dag et. Det er vi utroligt taknemmelige for. Det gjaldt efterspørgslen efter vores ATEX-kurser og konsulentbistand og det gjaldt også støtten til vores kommunikation fx det nu nedlagte magasin ATEX Fokus.

Ligeledes har vores samarbejde med de relevante danske myndigheder været utroligt inspirerende og godt fra starten af.

ATEX – et stigende fokus i branchen

Til vores store glæde kan vi konstatere, at hele branchen i stigende grad støtter op om denne smalle, men – synes vi – vigtige niche, der handler om sikkerhed for de ansatte på arbejdspladser med eksplosionsfare. I skrivende stund har vi mere end 1.000 medlemmer i vores LinkedIn-gruppe ’ATEX i Danmark’. Medlemmerne tæller såvel slutbrugere, som ATEX-producenter, leverandører, myndighedspersoner, konsulenter og andet godtfolk. Og ALLE byder gavmildt og gratis ind med viden, meninger og input til løsning af ATEX-problematikker i det virkelige liv. Det er en fornøjelse.

Det er også en fornøjelse, at vi fire (og KUN fire) gange hvert år kan sende vores nyhedsbrev ud til knapt 1200 abonnenter. Ikke forgæves kan vi se; det seneste blev åbnet af 48% af modtagerne.

Selv om vi glemte vores fødselsdag, har vi så rigeligt fået det, vi ønsker os; nemlig en solid virksomhed med trofaste, inspirerende og sikkerhedsseriøse kunder.