ATEX-kursus i din virksomhed?

Illustreret af TechCares hustegner Jane Nygaard fra ‘Stregen’.
Siden 2006 har TechCare gennemført mere end 1000 kurser – heraf omtrent 700 virksomhedskurser – af en halv, en eller to dages varighed hos en lang række danske, norske og islandske virksomheder. Uden undtagelser har evalueringerne været gode.

Beskrivelse

Vi sammensætter altid kurset i samarbejde med dig, så vi er enige om det undervisningsbehov, dine medarbejdere har.

Det er uvurderligt, at vi i den enkelte virksomhed har mulighed for at lægge kursets omdrejningspunkt omkring en konkret virkelighed. Det betyder, at kursisternes udbytte ikke begrænser sig til at kende reglerne – de kender dem også i forhold til den virkelighed, de arbejder i hver dag.

Hvis det derfor er fysisk muligt og i øvrigt giver mening, så rejser vi os fra undervisningslokalet og går ud og ser på zonerne, iagttager og vurderer de konkrete arbejdsprocesser og diskuterer de konkrete produkter, der er i brug.

Kursustyper vi ofte gennemfører


Udbytte

Alt efter det ønskede mål med kurset, den enkelte kursists forudsætninger og kursets længde, er kursisten enten orienteret i, har godt kendskab til eller har fået opfrisket:

  • ATEX-brugerdirektivet 1999/92/EF
  • ATEX-produktdirektivet 94/9/EF
  • Zoneklassificering i områder med gas, støv og brændbare væsker – herunder mærkning af eksplosionsfarlige områder
  • Den udvidede ATEX-APV (eksplosionssikringsdokument)
  • Installationsreglerne i gas- og støvområder herunder generelle regler, valg af materiel, egensikre installationer, installation af kabler og produkter
  • Drift og vedligehold
  • Relevante standarder
  • Mærkning af materiel
  • Krav til uddannelse.

Målgruppe

Vi kan målrette virksomhedskurserne til hvem som helst i virksomheden. Det kan fx være driftsledere, el-installatører, el-ingeniører, maskinmestre, rådgivere og sikkerhedsrepræsentanter og andre medarbejdere i virksomheder, der er underlagt et eller begge ATEX-direktiver, leverandører og producenter af ATEX-certificeret udstyr.

Vi kan også tilrettelægge et forløb, som alle uanset forudsætning får udbytte af.

Undervisningsmateriale

Kurset kan efter ønske suppleres af en fyldig og informativ kursusmappe.

Kursusfilosofi

Regler, standarder og direktiver er måske ikke det mest motiverende kursusindhold. Men selv de mest støvede paragraffer overgiver sig, hvis de serveres med humor, energi og entusiasme.

Per har undervist på mere end 1000 ATEX-kurser siden 2006. Alle er blevet kvitteret med gode evalueringer. Fordi Per er ATEX-ekspertog fordi kursisterne sætter stor pris på, at han bruger ALLE kneb for at gøre stoffet tilgængeligt og operativt for den enkelte.

Det skotter ikke på filmklip og historier fra det virkelige liv. Der er også en masse praktisk øvelser og eksempler – helst fra kursisternes egne arbejdspladser.

“Kære Per. Jeg har talt med en del i afdelingen, der alle synes, at dit kursus var godt og relevant. De kunne specielt godt lide din evne til at præsentere et måske lidt kedeligt stof på en interessant måde.”
Jonas Skovborg

General Manager, Haldor Topsøe

“Det var et rigtigt godt og relevant kursus. Jeg har fået adskillige positive tilbagemeldinger allerede, og ingen har ytret utilfredshed….så ros til dig, Per.”
Henning Iversen

fra DONG Energy Vestkraft i Esbjerg, DONG/Vestkraft

“Vi bruger TechCare til årlige ATEX/L-AUS/AUS-kurser her hos os. Per har en levende fortællerevne – den sikrer, at det lidt tørre stof aldrig opleves kedeligt. Han bruger humor, alligevel er niveauet professionelt og altid konstruktivt. Kurset kører således aldrig af sporet eller væk fra emnet.

Vi har kun positive oplevelser med TechCare.”

Kristian Asmussen

Afdelingschef, DONG/Stenlille