Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

ATEX – hele vejen rundt

“ATEX hele vejen rundt – både i gas- og støvområder” er et intensivt to-dages grundkursus til dig, der vil vide ALT om ATEX. På Trinity i Fredericia d. 19. & 20. jan. 2022. Kurset handler om ATEX-direktiverne.

Detaljer

Start:
19. januar 2022
Slut:
20. januar 2022
Undervisningstid:
Fra 9:00 til 17:00
Pris:
DKK7.500

ATEX-direktiverne – det handler kurset om. Såvel brugerdirektivet 1999/92/EF som ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU. ATEX-direktiverne beskytter mennesker og materiel, der skal fungere i områder, hvor der er fare for eksplosion. Det er der, når en tændkilde kommer i nærheden af gas, ophvirvlet støv eller en brændbar væske. Og det eksplosive materiale er rygendes ligeglad med, om gnisten, der udløser eksplosionen, kommer fra mekanisk udstyr, elektrisk udstyr eller fra statisk elektricitet!

UDBYTTE

  • ATEX-brugerdirektiv 1999/92/EF og ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU – detaljeret kendskab
  • Zoneklassificering i områder med gas, støv og brændbare væsker – herunder mærkning af eksplosionsfarlige områder – overordnet kendskab
  • Den udvidede ATEX-APV (eksplosionssikringsdokumentet) – overordnet kendskab
  • Installationsreglerne i gas- og støvområder herunder generelle regler, valg af materiel, egensikre installationer, installation af kabler og produkter – detaljeret kendskab
  • Drift og vedligehold jf. de relevante standarder som fx  installationsstandard DS/EN60079-14 og vedligeholdelsesstandard DS/EN60079-17 – detaljeret kendskab
  • Mærkning af materiel – detaljeret kendskab
  • Viden om krav til uddannelse og efteruddannelse.

MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til alle, der arbejder i eksplosionsfarlige områder eller har ansvar for/ rådgiver om ATEX-problematikker.

Kurset er også for medarbejdere i virksomheder, der enten producerer eller leverer ATEX-certificerede produkter.

Der er faggrupper, der næsten altid er repræsenterede på vores kurser så som elektrikere, elinstallatører, automatikmekanikere, smede, rådgivende ingeniører, maskinmestre, salgskonsulenter, arbejdsmiljøkonsulenter og mellemledere med ansvar for arbejdsmiljø og sikkerhed.

FORUDSÆTNINGER

Kurset er tilrettelagt, så såvel de uerfarne som de mere ATEX-vidende medarbejdere kan få udbytte af det.

KURSUS-FILOSOFI

Regler, standarder og direktiver er måske ikke blandt verdens mest underholdende emner. Men selv de mest støvede paragraffer overgiver sig, hvis de serveres med humor, energi og entusiasme.

Per har undervist på mere end 2000 ATEX-kurser siden 2006 – på dansk, på engelsk, i fysiske undervisningsrum og online. Alle er blevet kvitteret med gode evalueringer. Givetvis fordi Per er ATEX-ekspert. Men evalueringerne dokumenterer også, at kursisterne sætter stor pris på, at han bruger ALLE kneb for at gøre stoffet tilgængeligt og operativt for den enkelte.

Det skotter ikke på filmklip og historier fra det virkelige liv. Der er også en masse praktisk øvelser og eksempler – helst fra kursisternes egne arbejdspladser.

 TILMELDING

Tilmeldingen er bindende. Før du går videre, så læs TechCares generelle forretningsbetingelser på dette link.