ATEX opfølgningskursus

Illustreret af TechCares hustegner Jane Nygaard fra ‘Stregen’.

‘ATEX opfølgning’ er et dagskursus til dig, der har erfaring med ATEX men trænger til at få værktøjskassen opfrisket og opdateret. Vi udbyder det næste kursus i Fredericia d. 15. maj.

Beskrivelse

Kurset handler om ATEX-direktiverne – såvel brugerdirektivet 1999/92/EF som det nye ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU

ATEX-direktiverne beskytter mennesker og materiel, der skal fungere i områder, hvor der er fare for eksplosion. Det er der, når en tændkilde kommer i nærheden af gas, ophvirvlet støv eller en brændbar væske. Og det eksplosive materiale er rygendes ligeglad med, om gnisten, der udløser eksplosionen, kommer fra mekanisk udstyr, elektrisk udstyr eller fra statisk elektricitet!

TILMELD DIG HER!

Udbytte

Efter kurset har kursisterne fået repeteret og opdateret deres viden om:

  • ATEX-brugerdirektiv 1999/92/EF og det nye ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU
  • Zoneklassificering i områder med gas, støv og brændbare væsker – herunder mærkning af eksplosionsfarlige områder
  • Den udvidede ATEX-APV (eksplosionssikringsdokument)
  • Installationsreglerne i gas- og støvområder herunder generelle regler, valg af materiel, egensikre installationer, installation af kabler og produkter. Og vi gennemgår naturligvis de nye regler i såvel installationsstandard DS/EN60079-14 som de små ændringer i vedligeholdelsesstandard DS/EN60079-17.
  • Drift og vedligehold
  • Relevante standarder
  • Mærkning af materiel
  • Krav til uddannelse.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der enten har deltaget i TechCares to-dages-kursus i ATEX-direktiverne hele vejen rundt, et tilsvarende virksomhedskursus eller som har tilsvarende viden og erfaring med ATEX-direktiverne.

Forudsætninger

Kurset er tilrettelagt, så niveauet forudsætter såvel viden som erfaring med ATEX-direktiverne.

Kursusfilosofi

Regler, standarder og direktiver rimer på … gaaab! Men selv de mest støvede paragraffer overgiver sig, hvis de serveres med humor, energi og entusiasme.

Per har undervist på mere end 1.200 kurser siden 2006. Alle er blevet kvitteret med gode evalueringer. Givetvis fordi Per er ATEX-ekspert. Men evalueringerne dokumenterer også, at kursisterne sætter stor pris på, at han bruger ALLE kneb for at gøre stoffet tilgængeligt og operativt for den enkelte.

Det skotter ikke på filmklip og historier fra det virkelige liv. Der er også en masse praktisk øvelser og eksempler – helst fra kursisternes egne arbejdspladser.

“Det var et rigtigt godt kursus. Per er yderst kompetent, har stor viden på området og har en evne til at gøre noget ‘tungt’ mere spiseligt.”

Rasmus Overby Jensen

Produktchef, PR electronics

“Kære Per. Jeg har talt med en del i afdelingen, der alle synes, at dit kursus var godt og relevant. De kunne specielt godt lide din evne til at præsentere et måske lidt kedeligt stof på en interessant måde.”

Jonas Skovborg

General Manager, Haldor Topsøe