Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

ATEX – en dag online

Detaljer

Dato:
8. april
Undervisningstid:
Fra 8:30 til 16:30
Pris:
DKK 3000

Arrangør

TechCare Aps
Telefon:
41 44 07 91
E-mail:
info@techcare.dk

En kursusdag online med ATEX-direktiverne og TechCare.  Mange kursister har bedt os om at udbyde et en-dags online-kursus i vores eget regi. Værsgo!  Kurset er tilrettelagt, så det mest muligt tager hensyn til, at kursusrummet er online; max 15 kursister, skærpet fokus på mulighed for dialog og spørgsmål og fx et kvarters pause for hver tre kvarters undervisning. Madpakken og den gode kage til kaffen må du desværre selv sørge for. 

 

Såvel brugerdirektivet 1999/92/EF som det ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU. ATEX-direktiverne beskytter mennesker og materiel, der skal fungere i områder, hvor der er fare for eksplosion. Det er der, når en tændkilde kommer i nærheden af gas, ophvirvlet støv eller en brændbar væske. Og det eksplosive materiale er rygendes ligeglad med, om gnisten, der udløser eksplosionen, kommer fra mekanisk udstyr, elektrisk udstyr eller fra statisk elektricitet!

UDBYTTE

  • ATEX-brugerdirektiv 1999/92/EF og ATEX-produktdirektiv, 2014/34/EU
  • Zoneklassificering i områder med gas, støv og brændbare væsker – herunder mærkning af eksplosionsfarlige områder
  • Den udvidede ATEX-APV (eksplosionssikringsdokumentet)
  • Installationsreglerne i gas- og støvområder herunder generelle regler, valg af materiel, egensikre installationer, installation af kabler og produkter
  • Drift og vedligehold jf. de relevante standarder som fx  installationsstandard DS/EN60079-14 og vedligeholdelsesstandard DS/EN60079-17
  • Mærkning af materiel
  • Viden om krav til uddannelse og efteruddannelse.

MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til alle, der arbejder i eksplosionsfarlige områder eller har ansvar for/ rådgiver om ATEX-problematikker. 

Kurset er også for medarbejdere i virksomheder, der enten producerer eller leverer ATEX-certificerede produkter.

Der er faggrupper, der næsten altid er repræsenterede på vores kurser så som elektrikere, elinstallatører, automatikmekanikere, smede, rådgivende ingeniører, maskinmestre, salgskonsulenter, arbejdsmiljøkonsulenter og mellemledere med ansvar for arbejdsmiljø og sikkerhed.

FORUDSÆTNINGER

Kurset er tilrettelagt, så såvel de uerfarne som de mere ATEX-vidende medarbejdere kan få udbytte af det. 

DET PRAKTISKE

Kurset foregår via Microsoft Teams. Altså kan du deltage, uanset om du sidder i Skagen eller Singapore, blot du har en computer og har installeret Microsoft Teams. (Programmet kan downloades gratis på Microsofts hjemmeside.) Du tilmelder dig her på siden og får senest to dage efter en kursusbekræftelse på mail. Dagen før kurset får du er invitation med et link til kursusrummet.  

 

KURSUS-FILOSOFI

Selv om kurset foregår online, så gradbøjer vi ikke vores kursus-filosofi – såvel det faglige udbytte som oplevelsen af undervisningen skal være i top. Regler, standarder og direktiver kan være tungt tilgængeligt læringsstof. Serveret med humor, energi og entusiasme forvandler paragraffer sig til relevante og gode sikkerhedsvenner.   

Per har undervist på mere end 2000 ATEX-kurser siden 2006 – på dansk, på engelsk, i fysiske undervisningsrum og online. Alle er blevet kvitteret med gode evalueringer. Givetvis fordi Per er ATEX-ekspert. Men evalueringerne dokumenterer også, at kursisterne sætter stor pris på, at han bruger ALLE kneb for at gøre stoffet tilgængeligt og operativt for den enkelte.

Det skotter ikke på filmklip og historier fra det virkelige liv. Der er også en praktisk øvelser og eksempler – og selv om dette kursus er online, så drejer Per hvor det er muligt, kursisternes egne arbejdspladser.

 TILMELDING

Tilmeldingen er bindende. Før du går videre, så læs TechCares generelle forretningsbetingelser på dette link.