Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

ATEX-APV’en & klassifikation

”ATEX-APV’en & klassifikation” er et målrettet og hverdagspraktisk dagskursus til dig, der vil i dybden med emnet. Kurset foregår på Trinity i Fredericia d. 8. november 2018.

Begivenhed Navigation

Detaljer

Dato:
8. november 2018
Undervisningstid:
Fra 9:00 til 17:00
Pris:
4000 DKK

Sted

Trinity Hotel & Konference Center
Gl Færgevej 30
Fredericia, 7000 Danmark
+ Google Maps

På kurset tilegner du dig både generel viden om Direktiv 1999/92/EF – Brugerdirektivet – og praktisk viden om, hvordan Brugerdirektivet fx via zoneklassifikation og risikovurdering af eksplosionsfarlige områder udmønter sig i en ATEX-APV.

Størstedelen af kurset omhandler således arbejdet med ATEX-APV’en. Vi nørder ned i detaljerne i de sikkerheds- og sundhedskrav, som Brugerdirektivet kræver.

 

KURSUSINDHOLD

 • Kortlægning af eksplosionsfarlige områder
  • Vurdering af nødvendigheden af zoneklassifikation
  • Vurdering af den korrekte metode for zoneklassifikation
  • Zoneklassifikationsarbejdet, herunder identifikation af udslipskilder, brandfarlige substanser og støvtyper, beregningsmetoder for beregning af udslipsmængder
  • Vurdering af zonens type og udstrækning
  • Nedklassifikation af eksplosionsfarlige atmosfærer
 • Risikovurdering af eksplosionsfarlige områder
  • Gennemgang af risikovurderingsmetodikker, med særligt fokus på SCRAM metodikken
  • Identifikation og prioritering af risikonedsættende tiltag

I forbindelse med zoneklassifikationsarbejdet, undervises ud fra EN standarderne 60079-10-1:2015 (klassifikation af eksplosive gasatmosfærer) og 60079-10-2:2015 (klassifikation af eksplosive støvatmosfærer).

Herudover vil du tilegne dig viden omkring Arbejdstilsynets krav til skiltning af eksplosionsfarlige atmosfærer samt kravene til oplæring, instruktion og inspektion for arbejdstagere i forbindelse med eksplosionsfarlige områder.

 

MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til alle, der arbejder i eksplosionsfarlige områder eller har ansvar for/ rådgiver om ATEX-problematikker. Der er faggrupper, der næsten altid er repræsenterede på vores kurser så som elektrikere, elinstallatører, automatikmekanikere, smede, rådgivende ingeniører, maskinmestre, salgskonsulenter, arbejdsmiljøkonsulenter og mellemledere med ansvar for arbejdsmiljø og sikkerhed.

 

FORUDSÆTNINGER

Kurset er tilrettelagt, så såvel de uerfarne som de mere ATEX-vidende medarbejdere kan få maksimalt udbytte af det.

 

UNDERVISERE

Hovedunderviser er ATEX-konsulent Mike Thomsen fra TML Safety Engineering. Han suppleres af TechCares ATEX-konsulent Per Kragh.

 TILMELDING

Tilmeldingen er bindende. Før du går videre, så læs TechCares generelle forretningsbetingelser på dette link.